Η κοιλιοπλαστική δεν αποτελεί θεραπεία για υπέρβαρους ή παχύσαρκους ανθρώπους. Η κοιλιοπλαστική αντιμετωπίζει πρωτίστως την δερματική χαλάρωση και δευτερευόντως το περιορισμένο τοπικό λίπος στην κατώτερη κοιλιά.
Ιδανικοί υποψήφιοι είναι άτομα με φυσιολογικό βάρος, με εντοπισμένη εναπόθεση λίπους στην κατώτερη κοιλιά που συνδυάζεται με χαλάρωση δέρματος και χαλάρωση των κοιλιακών μυών. Μια τέτοια εικόνα παρατηρείται σε πολλές γυναίκες μετά τον τοκετό. Επίσης παρατηρείται μετά από απώλεια βάρους και στα δύο φύλα.
Συγκεκριμένα, η χαλάρωση της κοιλιάς μετά την εγκυμοσύνη διορθώνεται με την κοιλιοπλαστική κανονική ή mini, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος .
Στην mini κοιλιοπλαστική πραγματοποιείται μία μικρής έκτασης επέμβαση για να αφαιρεθεί το τοπικό λίπος και ορισμένη ποσότητα δέρματος από το κάτω μέρος της κοιλιάς. Η διάρκεια μίας τέτοιας επέμβασης είναι περίπου 1 με 2 ώρες, ανάλογα την περίπτωση.
Στην κανονική κοιλιοπλαστική πραγματοποιείται μία κάπως μεγαλύτερη οριζόντια τομή, χαμηλά στην κοιλιά, πάνω από το εφήβαιο, η οποία ωστόσο δεν είναι ορατή όταν φοράτε μπικίνι ή εσώρουχα, αφού καλύπτεται απόλυτα. Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης αφαιρείται το περιττό δέρμα από τον αφαλό και κάτω, ενώ εξαφανίζονται μαζί του και τυχόν ραγάδες ή ουλές που προϋπήρχαν στην περιοχή. Το υπόλοιπο δέρμα, που βρίσκεται πάνω από τον ομφαλό, συρράπτεται με το δέρμα στη γραμμή του εφηβαίου. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κανονικής κοιλιοπλαστικής, γίνεται και εσωτερική σύσφιξη του κοιλιακού τοιχώματος, καθώς και πλαστική στον αφαλό, για να ολοκληρωθεί η αισθητική εικόνα. Ανάλογα την περίπτωση, η κοιλιοπλαστική είναι δυνατόν να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση στα πλάγια της κοιλιάς, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Φρόνιμο είναι πάντως, η γυναίκα που ενδιαφέρεται να διορθώσει τις ατέλειες που προέκυψαν εξαιτίας της εγκυμοσύνης στην κοιλιά και στο στήθος της, να έχει αποφασίσει ότι δεν θα ξαναμείνει έγκυος. Διότι μια νέα εγκυμοσύνη μπορεί να ξαναδημιουργήσει το πρόβλημα και η γυναίκα να χρειαστεί εκ νέου πλαστική επέμβαση.
Γίνεται ένας τυπικός προεγχειρητικός έλεγχος, δηλαδή εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακα, ηλεκτροκαρδιογράφημα και καρδιολογική κλινική εξέταση. Η ασθενής πρέπει να ενημερώσει το γιατρό για το αν λαμβάνει κάποια φάρμακα. Ο γιατρός θα συστήσει την διακοπή κάποιων φαρμάκων (πχ. ασπιρίνη, αντιπηκτικά, αντισυλληπτικά) για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Ρωτήστε τους ειδικούς
Είστε μόνο λίγα βήματα μακριά από την καλλίτερη εκδοχή του εαυτού σας!